Hlavní obsah

Dvojice používá známou fintu ve zlatnictvích. Prodavačům krade před očima

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomoucko, Pardubicko

Policie již delší dobu marně pátrá po muži a ženě, kteří se zaměřují na krádeže zlatých šperků. Kradli nejméně ve dvou zlatnictvích ve dvou krajích, a to doslova před očima prodavačů.

BEZ KOMENTÁŘE: Dvojice zabavila prodavačku a kradlaVideo: Policie ČR

 
Článek

Dvojice je podezřelá z krádeží v Uničově a ve Svitavách. V prvním z měst měla krást ve zlatnictví na Masarykově náměstí 13. října kolem 16.30 hodin. „Muž a žena dosud neznámé totožnosti měli ve zlatnictví odcizit celkem pět zlatých řetízků v hodnotě více než 33 tisíc korun,“ řekla Právu policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Policisté podle ní zjistili, že ve stejný den už stejným způsobem odcizili také zlaté šperky za necelých 21 tisíc korun v jednom ze zlatnictví ve Svitavách. „Je velmi pravděpodobné, že se tyto dvě osoby dopustily stejné trestné činnosti i v jiných městech České republiky,“ uvedla mluvčí.

Foto: Policie ČR

Dvojici, která měla odcizit zlaté šperky, zachytila bezpečnostní kamera.

Právě ze Svitav pochází video z bezpečnostní kamery, které svědčí o tom, že dvojice si počíná velmi zručně a je sehraná. Zatímco muž zabavuje prodavačku dotazy na jiný řetízek, žena krade jeden z řetízků, který si schová do ruky za peněženku.

Policie žádá o pomoc občany, kteří by jí za pomoci fotografií a videa, pomohli zjistit totožnost muže a ženy podezřelých z krádeže zlatých šperků. „Jakékoliv informace k podezřelým osobám mohou oznámit na linku 158,“ dodala Štrbáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám