Hlavní obsah

Dvojice okrádala na zastávkách na Zlínsku děti

Právo, jr
Zlín

Nejméně dva nezletilé chlapce okradl pár zlodějů na zastávkách autobusů v Otrokovicích a ve Zlíně. Kriminalisté zjišťují, jestli se muž a žena nedopustili i dalších krádeží. Prověřují i případ, kdy měl být obětí zdravotně postižený člověk.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V prvním případě koncem února před sedmou hodinou večer v Otrokovicích okradli nezletilého chlapce, s nímž společně vystoupili z autobusu. Obestoupili ho a požadovali po něm peníze,“ uvedla v pátek mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Ve chvíli, kdy se chlapec podíval do peněženky, vzali mu peníze a rychle zmizeli. „Chlapec se doma svěřil rodičům, kteří zavolali na linku tísňového volání městské policie. Strážníci za pomoci okradeného chlapce oba zloděje vypátrali v nákupním středisku v Otrokovicích,“ řekla Kozumplíková.

Policisté muže i ženu obvinili z krádeže, i přes to zlodějský pár později v nekalostech pokračoval.

„Začátkem března přistoupili ve Zlíně k chlapci, který stál o půl druhé odpoledne na zastávce městské hromadné dopravy a podle stejného scénáře ho také obrali o peníze,“ popsala mluvčí.

Okradli možná i postiženého

„Přestože oba okradené chlapce připravili zloději o hotovost v řádu desítek korun, jedná se zavrženíhodný čin, protože si vybírali záměrně a cíleně lehce zranitelné oběti. Policejní komisař navíc prověřuje další dvě krádeže, při nichž s největší pravděpodobností okradli osobu se zdravotním postižením,“ poznamenala Kozumplíková.

Soudce akceptoval návrh kriminalistů a kvůli opakovanému jednání umístil osmkrát trestaného 28letého muže, který je v současné době v podmínce za podobnou trestnou činnost, do vazby. O deset let mladší dosud netrestanou ženu čeká vyšetřování na svobodě.

Muži hrozí až tříleté vězení, ženě až na dva roky za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám