Hlavní obsah

Dvojice cizinců v České Lípě se vydávala za neslyšící a lákala z lidí peníze

Česká Lípa

Policie zadržela dva cizince rumunské národnosti, kteří se v České Lípě snažili z návštěvníků obchodních center vylákat peníze. Podvodníci se vydávali za neslyšící vybírající peníze pro organizaci, která má sluchově postiženým lidem pomáhat.

Foto: Policie ČR

Dvojice podvodníků z České Lípy vydávající se za neslyšící

Článek

Zprávy o výskytu těchto podvodníků, kteří využívají k získání peněz podobný scénář, jsou hlášeny z celé republiky. V obchodních centrech chodí s deskami informujícími o tom, že jsou neslyšící a vybírají peníze na činnosti organizace.

„Lidé se mají zapsat do formuláře i s částkou, kterou poskytují. Toto má budit dojem důvěryhodnosti a podvodníci jsou díky tomuto triku poměrně úspěšní.“ uvedla mluvčí městské policie Eva Vlastníková.

V České Lípě se podvodníci vyskytli už před několika týdny. Při posledním pokusu o podvod v jednom z místních obchodů si jich všimla ostraha, pachatelé však stihli z místa utéct.

Policistům se je povedlo dopadnout o hodinu později, když odjížděli od dalšího nákupního centra. „Během zadržení se ukázalo to, co už všichni tušili: pachatelé nebyli hluchoněmí, a dokonce velmi dobře rozuměli česky,“ dodala Vlastníková. Jedná se o jejich opakovaný delikt, čin tedy řeší Policie ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám