Hlavní obsah

Dvě Češky v Egyptě zabila elektřina, ukázala pitva

• Aktualizováno
Právo, Novinky, Aleš Honus

Šestatřicetiletou ženu a její osmiletou dceru z Karviné, které loni zemřely v hotelu v egyptské Hurghadě, zabil elektrický proud. Kriminalisté už kvůli jejich smrti obvinili otce rodiny Petra Kramného, který je ve vazbě. To, že dvě Češky zemřely po zásahu elektrickým proudem, stojí podle advokáta Petra Kramného v usnesení o zahájení trestního stíhání.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Petr Kramný

Článek

„Udivuje mne, že s tím policie přichází až teď po návratu z Egypta, když už se to píše v obvinění,“ řekl advokát Jaromír Richter. Dodal, že o intoxikaci, o které se doposud spekulovalo, není v obvinění jediné slovo.

Na dotaz Práva Richter minulý týden přitom opakovaně nechtěl odpovědět na otázku, jakou příčinu úmrtí pitva zjistila. Nejspíš nechtěl zveřejněním této informace poškodit svého klienta. Nyní tvrdí, že něco jiného je prokázání příčiny smrti a něco jiného souvislost s jednáním Petra Kramného. „Žádná taková souvislost prokázaná není,“ řekl.

O tom, že Češky mohly zemřít po zásahu elektřinou, informoval v pondělí dopoledne server iDnes.cz.

Závěry vyšetřování se shodovaly 

Petra Kramného zadržela policie v polovině února, kdy ho zároveň obvinila z vraždy jeho manželky a dcery. Soud na něj následně uvalil vazbu.

Televize Prima v sobotu zveřejnila informace od ředitele Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Milana Pospíška, který se vrátil s policisty z Egypta, kde sbírali stopy a informace o vyšetřování. Podle něj nebyly žena s dcerou otráveny. Zdůraznil také, že závěry egyptských vyšetřovatelů se shodují s těmi, které učinili  čeští vyšetřovatelé. [celá zpráva]

Šestatřicetiletá žena a její osmiletá dcera zemřely v Egyptě loni uprostřed léta v hotelovém pokoji v Hurghadě. Egyptská policie podezřívala z úmrtí Kramného, který se kvůli tomu nemohl až do konce října vrátit do České republiky.

Kramný tvrdí, že vinu na úmrtí manželky a dcery v žádném případě nenese. Už dříve uvedl, že měly žaludeční problémy a ráno je našel mrtvé.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám