Hlavní obsah

Dvě auta v sobě kvůli chodci na dálnici u Olomouce, tři zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přáslavice

Zranění tří lidí a značné dopravní omezení jsou následkem nehody na dálnici D35 na Olomoucku. Kamion zde podle policie srazil přebíhajícího chodce. Řidič se snažil střetu vyhnout prudkým bržděním, načež do něj zezadu narazila dodávka. Dálnice je ve směru na Ostravu uzavřená, omezení má trvat až do večerních hodin.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Jednoho ze zraněných po vážné nehodě s chodcem na dálnici D35 u Olomouce přepravil do nemocnice vrtulník.

Článek

Nehoda se stala ve čtvrtek kolem 14:20 na 284. kilometru dálnice D35 mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem na Olomoucku.

Ředitelství silnic a dálnic na webu s dopravními informacemi uvedlo, že záchranka, hasiči a policie řeší na místě následky střetu, který se týkal chodce, kamionu a dodávkového vozidla.

Policejní mluvčí Libor Hejtman upřesnil, že podle předběžných informací srazil kamion přebíhajícího chodce. Řidič se snažil střetu vyhnout prudkým bržděním, kvůli čemuž do něj zezadu vrazila dodávka.

Záchranáři na místě ošetřili podle jejich mluvčí Lucie Mikiskové jednoho těžce zraněného a dva lehce poraněné pacienty.

Hasiči na Twitteru uvedli, že jednoho zraněného přepravila záchranka letecky do nemocnice. Zbylí dva byli zaklínění v kabině dodávky a hasiči je museli vyprostit.

Kvůli vyšetřování okolností a přesné příčiny nehody a rovněž kvůli odklízení následků policie uzavřela dálnici ve směru na Ostravu, s omezením provozu se počítá do zhruba 21:00.

Dopravu policie odklání na exitu Přáslavice ve směru na Daskabát.

Policie radí kamionům vyhnout se hranici v Náchodě kvůli tragické nehodě v Polsku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám