Hlavní obsah

Dvanáctiletá dívka v Karviné se přilepila na asfalt a popálila si nohy

– Karviná
Právo, Denisa Telaříková

Karvinská policie šetří kuriózní případ. Dvanáctiletá dívka chtěla ve čtvrtek přejít v Karviné silnici, kde na části probíhá pokládka asfaltového povrchu, avšak přilepily se jí boty. Protože se bála, že ji přejede auto, vyzula se a přeběhla bosá. Způsobila si tak popáleniny prvního a druhého stupně na ploskách nohou.

Foto: Profimedia.cz

Dívka si nevšimla, že asfalt je čerstvý a vkročila do něj. Ilustrační foto

Článek

„V Karviné v těchto dnech probíhá na silnici třídy 17. listopadu pokládka asfaltového povrchu. Ve čtvrtek odpoledne chtěla tuto silnici mezi Střední zdravotní školou a Slezskou univerzitou přejít dvanáctiletá dívka. Vstoupila ale na teplý, právě položený asfalt a přilepily se jí boty,“ líčila událost policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Dodala, že dívka se bála, že ji přejede auto, a přeběhla silnici bosá. „Tím si ale způsobila popáleniny na ploskách obou nohou. Po ošetření v celkové anestezii zůstala hospitalizována v místní nemocnici,“ upřesnila mluvčí.

Policie případ šetří jako přečin ublížení na zdraví z nedbalosti.

Vyžádala si dokumentaci od firmy, jak bylo místo opravy silnice označeno, a bude zjišťovat, zda někdo něco nezanedbal. Pokud ano, hrozí viníkovi  jeden rok vězení nebo zákaz činnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám