Hlavní obsah

Dvacetiletý silniční pirát naboural deset aut, odešel s podmínkou

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

S roční podmínkou odešel od Obvodního soudu pro Prahu 2 ve čtvrtek dvacetiletý Josef Hron, který v únoru ujížděl policistům pražskými ulicemi a naboural přitom deset aut. Celková škoda na autech, včetně toho, které řídil, přesáhla milión korun. Soud Hronovi také zakázal na tři roky řídit. Verdikt není pravomocný, státní zástupkyně i Hron si ponechali lhůtu na případné odvolání.

Foto: Novinky/Právo

Článek

„Celá ta záležitost mě samozřejmě mrzí,“ začal kajícně svou výpověď mladý muž. V únoru byl se svými známými v baru v centru Prahy, kde podle svých slov vypil čtyři dvanáctistupňová piva. Asi po dvou hodinách si zavolal taxík, který ho odvezl na Vinohrady, kde bydlel. Tam ale zjistil, že si v baru nechal telefon. „Taxík už ale odjel, tak jsem pod vlivem alkoholu sedl do auta, že si pro něj sjedu,“ vysvětloval soudu. Telefon se v baru našel druhý den.

Jeho rychlé jízdy si všimli policisté, kteří ho začali pronásledovat. A mladík šlápl na plyn ještě víc. „Zazmatkoval jsem kvůli alkoholu, jinak si to nedokážu vysvětlit,“ prohlásil. Policisté ho pronásledovali od hlavního nádraží až do Vršovic, kde s mercedesem, který řídil, naboural.

Po cestě „zvládl“ nabourat celkem deset aut, nejvíce zničil právě bílý mercedes, který měl půjčený od sestry. Pojišťovna škodu vyčíslila na 385 tisíc.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladý pirát v mercedesu naboural 10 autVideo: Policie ČR

Ještě dvě hodiny po zadržení měl v krvi 1,28 promile alkoholu. Orientační test na drogy u něj odhalil také stopy kokainu. Mladík to nedokázal nijak vysvětlit, tvrdil, že „nikdy v životě nic takového nezkoušel”.

Policistům alkohol přiznal

Zasahující policista uvedl, že mladík ze začátku působil arogantně, když mu ale vysvětlili, čeho všeho se dopustil, tak se choval slušně. „Rovnou nám řekl, že ujížděl, protože byl pod vlivem alkoholu. Myslím, že zmiňoval, že měl tři piva,“ řekl policista.

To byla také podle soudce Milana Rossiho skvrna na jeho doznání a lítosti, kterou před soudem vyjádřil. „Upřímnost a lítost obžalovaného pokulhává, když tvrdil, že vypil čtyři piva,“ prohlásil Rossi. „Neuvádí pravdu minimálně v množství, druhu alkoholu nebo kdy ho vypil,“ dodal soudce. Udělený trest označil za výchovný.

Jako polehčující okolnosti vzal soud v potaz fakt, že mladík byl do té doby v podstatě bezúhonný, k činu se doznal a část způsobené škody už uhradil.

Mladému studentovi hotelové školy původně hrozil až tříletý trest vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám