Hlavní obsah

Dva zloději z Pardubic nakradli kola za 400 tisíc

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Krádeže kol statistiku objasněnosti kriminálních činů většinou nezlepšují. A když se již podaří vypátrat zloděje, ukradená kola jsou většinou už v nenávratnu. O to větší úspěch zaznamenali ve středu pardubičtí policisté. Zadrželi dva pachatele (31 a 19 let), kteří se posléze přiznali k sedmačtyřiceti krádežím kol za zhruba 400 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Ukradená kola na Pardubicku, která čekají na své majitele.

Článek

„Kamerové záznamy zhruba deseti oznámených případů nasvědčovaly tomu, že krádeže mají na svědomí právě tito dva muži,“ uvedla policejní mluvčí Eva Maturová s tím, že kola v Pardubicích mizela ve velkém od letošního června.

Oba zadržení s kriminalisty spolupracovali. „Během výpovědi dokonce popsali, že v několika případech jezdili po městě, jedno kolo odcizili, jenže zahlédli hodnotnější, proto původní lup nechali v jiném stojanu a odjeli na nově ukradeném bicyklu,“ pokračovala mluvčí.

Několik okradených cyklistů se už se svým majetkem setkalo, ale policisté mají stále ještě pět zajištěných kusů, u nichž neznají majitele. „Jejich krádež totiž nikdo neoznámil. Pokud si okradení lidé kolo na fotografii poznají, ať se dostaví na Obvodní oddělení policie Pardubice 1 s doklady dokazující jejich vlastnictví a s informací, kde jim bylo odcizeno,“ prosí mluvčí Maturová.

Oba muži skončili v pátek ve vazební věznici. V případě prokázání viny jim hrozí s ohledem na výši vyčíslené škody až pětiletý trest odnětí svobody. „Jeden z nich byl dokonce v minulosti za obdobnou trestnou činnost podmínečně odsouzen a podmínka stále trvá,“ upozornila na závěr Maturová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám