Hlavní obsah

Dva muži zemřeli pod koly vlaků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Pondělní večer byl na železnici tragický. Během necelých dvou hodin zahynuli pod koly vlaků dva muži. První tragédie se stala na Vysočině po 19. hodině, druhá se odehrála před 21. hodinou na Královehradecku. Novinky o tom informoval mluvčí Drážní inspekce Jan Kučera.

Foto: LFŠ

Za scénář ke svému průlomovému snímku Věčný svit neposkvrněné mysli získal Michel Gondry Oscara.

Článek

Prvního muže srazila souprava přijíždějící do nádraží v Rapoticích na Vysočině.  Vlak směřoval ze stanice Studenec do Brna. "Podle prvních zpráv byl muž, u kterého nebyly nalezeny doklady, na místě mrtev," řekl Novinkám Kučera. Nehoda zkomplikovala dopravu na jednokolejné trati. Mluvčí dodal, že nehoda se vyšetřuje a dosud není jasná její příčina - zda muž ukončil život sebevraždou či spadl pod kola vlaku nešťastnou náhodou.

Obdobné okolnosti provázejí i druhou tragédii, která se nezávisle na předchozí odehrála o zhruba 150 kilometrů severněji u Kostelce nad Orlicí ve směru na Častolovice. "I v tomto případě je příčina nehody neznámá. Nicméně se přikláníme k verzi, že muž byl vlakem zachycen nešťastnou náhodou," uvedl Kučera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám