Hlavní obsah

Dvojice si nesla obraz z Lennonovy zdi, na Karlově mostě je zastavili strážníci

Novinky, kov

Pražští policisté zastavili dva muže, kteří nesli snímatelný obraz umístěný na Lennonově zdi na Velkopřevorském náměstí. Informovali o tom ve středu na sociální síti s tím, že případ předali státní policii.

Foto: Profimedia.cz

Obraz s nápisem The Beatles (vlevo) na Lennonově zdi

Článek

„Dva muže na Karlově mostě zadrželi strážníci poté, co brzy ráno obdrželi zprávu, že měli z Lennonovy zdi odcizit obraz s nápisem ‚The Beatles‘. Následovaly typické výmluvy. Nejprve, že je obraz jejich, že to mohou v klidu dokázat, vzápětí tvrdili, že ho našli opřený u popelnic nedaleko Kampy,“ napsali strážníci.

Podle nich se muži pokusili odnést jeden z místních obrazů od umělců, ale viděl je svědek.

„Vzhledem k časným ranním hodinám se hlídce nepodařilo kontaktovat správce parku ohledně hodnoty obrazu, proto oba podezřelé předali hlídce státní policie. U jednoho z nich se při bezpečnostní prohlídce našly dva nože,“ doplnili strážníci.

Na Lennonově zdi v Praze jsou nové obrazy. Volné malování omezeno

Domácí

Zeď Maltézské zahrady na Velkopřevorském náměstí získala proslulost i své současné pojmenování po smrti Johna Lennona v roce 1980. Tehdy se na ní začaly objevovat vzkazy a symboly týkající se zpěváka, Beatles nebo mírového hnutí.

V loňském roce prošla zeď rekonstrukcí, kterou inicioval Řád Maltézských rytířů, který je jejím majitelem. Na nové výzdobě se podílely tři desítky umělců, lidé by měli psát vzkazy jen na vyhrazené místo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám