Hlavní obsah

Dva muži obtěžovali děti při cestě ze školy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dva muži ve dvou různých případech minulý týden u Prahy obtěžovali děti vracející se ze školy. K incidentům došlo v Tuchoměřicích a v Řevnicích. Policisté z Prahy-západ varují občany a především rodiče školáků.

Článek

K prvnímu případu došlo v Tuchoměřicích ve čtvrtek v 13:45. Neznámý muž měl sledovat dvě jedenáctileté dívky s vozidlem šedé barvy, pravděpodobně značky Peugeot, s diagonálními pruhy umístěnými na zadních dveřích v kombinaci červené, fialové a zelené barvy.

„Dívky šly společně od autobusové zastávky. Poté se po několika metrech rozdělily a jedna z nich odcházela sama domů,“ informuje středočeská policie na svém webu.

Poté ji oslovil neznámý muž sedící ve vozidle na místě řidiče a začal jí nabízet svezení v autě, zval ji na jídlo a nabízel peníze. Dívka to odmítala a oslovila ženu, která pracovala poblíž na zahradě. Neznámý s vozidlem odjel.

Později dívka policistům popsala, že se jednalo o muže ve věku kolem 30 let. Výšku odhadla na 180 cm. Měl dlouhé vlasy pod uši, upravené barevným sprejem do pruhů od čela k zátylku v kombinaci červené, žluté, modré a zelené barvy.

V každé nosní dírce a na obou stranách horního rtu měl piercing ozdobu ve tvaru drobné pecičky. V obou obočích měl po jednom kroužku.

Oblečen byl do trička s krátkými rukávy. Na levé i pravé ruce měl tetování. Hovořil česky, bez vady řeči a přízvuku, hlubokým hlasem, uvedla policie.

V Řevnicích muž obtěžoval chlapce

K druhému případu mělo dojít přibližně ve stejnou dobu v Řevnicích, poblíž ulic Revoluční a Komenského. Zde neznámý muž nabízel desetiletému chlapci, aby k němu nastoupil do vozidla. Chlapec to odmítl a pokračoval v chůzi. Neznámý se za ním měl rozeběhnout a začal jej pronásledovat.

„Hoch na muže zavolal, že zde bydlí jeho táta a že je na zahradě. Poté měl muž z místa utéci. K jeho popisu uvedl, že se jednalo o mladšího muže, výšky cca 150 cm, na sobě měl vojenské kalhoty, tričko v barevném provedení tmavé a světle zelené barvy, přes které měl oblečenou hnědou vestu,“ informuje policie.

Na hlavě měl kšiltovku. Na hřbetu levé ruky u zápěstí měl tetování. Vozidlo mohlo podle popisu typově odpovídat značce Renault, stříbrné barvy. Chlapec si zapamatoval část registrační značky vozidla, která začínala na číslo 1 a druhé mělo být písmeno H. Na vozidle byly namalovány modré pruhy, které byly údajně ve tvaru blesků, umístěných na střeše, přední části a bocích vozidla.

Oběma případy se policisté intenzivně zabývají a prošetřují všechny získané informace. Vyzývají také občany, aby se ozvali na linku 158, pokud o případech cokoli vědí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám