Hlavní obsah

Dva muži napadli v Prachaticích ženu a muže. Toho zmlátili a polévali chemikáliemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prachatice

Brutální napadení mají podle policie na svědomí dva muži (33 a 27 let) z Českobudějovicka a Prachaticka, kteří se v úterý vloupali do jednoho z domů na Prachaticku a zbili jeho dva obyvatele.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Muži do domu přišli, protože chtěli po ženě údajně vrátit peníze a další věci.

„Muž během vyhrožování dělal rýhy nožem do omítky a rozřezal sedací soupravu. Ženě přišel na pomoc kamarád, kterého ale oba obvinění napadli pěstmi a zatlačili ho do koupelny,“ řekla mluvčí prachatické policie Martina Joklová.

„Jeden z nich po něm navíc hodil nůž, který se zabodl do dveří. Muže mlátili, šlapali po něm a polévali ho různými chemikáliemi,” dodala Joklová.

Útočník mlátil muže v ostravské čekárně smetákem, pak ho polil vodou

Krimi

Muži se sice nakonec podařilo utéct, oba agresoři ho ale doběhli a zkopali. Navíc mu ukradli mobilní telefon.

„Další útok skončil až příjezdem policistů, před kterými oba muži prchali. Policisté je ale během chvíle dopadli a skončili v policejní cele,“ dodala Joklová.

Muž chodil s kosou po ulici a vyhrožoval lidem

Krimi

Kriminalisté zjistili, že nešlo o první napadení. Nedávno totiž nožem vyhrožovali i dalším mužům v Prachaticích. Mladší z agresorů navíc prodával pervitin.

Oba muži byli obviněni z vydírání, ublížení na zdraví i výtržnictví a skončili ve vazbě. U soudu jim hrozí několik let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám