Hlavní obsah

Senior na Písecku zavraždil exmanželku, založil požár a oběsil se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek
Aktualizováno

Dvě mrtvá těla nalezli policisté v noci na čtvrtek po požáru chaty a automobilu v jedné z obcí u orlické přehrady na Písecku. Podle informací Novinek se zřejmě jedná o vraždu a sebevraždu. Stopy a důkazy nasvědčují tomu, že senior usmrtil svou exmanželku, postřelil muže, který jej chtěl zastavit, a pak se oběsil.

Chatu hlídali ještě ve čtvrtek uniformovaní policistéVideo: Pavel Orholz, Novinky

 
Článek

Chata leží v katastru obce Kovářov nedaleko holešické tvrze. Jedná se odlehlé stavení v lese a ještě ve čtvrtek odpoledne pracovali na místě kriminalisté i hasiči. Místo střežila policejní hlídka a za ní byl vidět ohořelý automobil. Kriminalisté rozplétají složitý příběh, který podle prvních vyšetřovacích verzí připomíná thriller s hrozivým koncem.

Podle důvěryhodného zdroje, který je obeznámený s vyšetřováním, zřejmě na místě zastřelil senior svou bývalou manželku, ale byl tam i další zraněný muž. Ten se snažil pravděpodobně zabránit útočícímu seniorovi v dalším běsnění. A zatímco venku hořelo auto, jež útočník zapálil, čekal na něj v chatě také se zbraní. Strhla se přestřelka, oba muži byli zraněni. Senior si uvázal smyčku kolem krku a ukončil svůj život. Druhý muž skončil v nemocnici.

Foto: Pavel Orholz, Novinky

Z auta zbyl po nočním požáru pouze vrak.

Policisté oficiálně zatím tuto verzi nepotvrdili a čekají na nařízenou pitvu. „Vše začalo výjezdem na požár vozidla a chaty. V terénu byla nasazena zásahová jednotka a písecké policejní hlídky. Následně byly nalezeny dvě mrtvé osoby,“ uvedl mluvčí policie Jiří Matzner s tím, že další podrobnosti případu sdělí policisté až po pitvě.

„Nikomu by však již nemělo hrozit žádné nebezpečí,“ dodal mluvčí.

Spor matky s dcerou o majetek skončil trýznivou smrtí seniorky. Vrah jí vrtal do těla a polil ji kyselinou

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám