Hlavní obsah

Dva mladé životy vyhasly na kolejích. Osmnáctileté kamarádky si na Prostějovsku lehly pod vlak

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Dvě osmnáctileté dívky, které přejel v sobotu vlak u Pivína na Prostějovsku, spáchaly sebevraždu. Lehly si na koleje a čekaly na smrt. Na místě nechaly dopis na rozloučenou. Právu to v pondělí potvrdil důvěryhodný zdroj.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tragédie se stala krátce před polednem. Dívky přejel osobní vlak jedoucí z Nezamyslic do Koutů nad Desnou. Policie se k případu nechce vzhledem k okolnostem příliš vyjadřovat.

„Jednalo se o dvě mladé dívky. Vše nasvědčuje tomu, že se jednalo o sebevraždu,“ řekla Právu v pondělí policejní mluvčí Marie Šafářová.

Nehoda se stala v prostoru veřejnosti nepřístupném,“ zdůraznil už v sobotu mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Podle policejní mluvčí nebyla ani jedna z dívek z Pivína. Právu se podařilo zjistit, že jedna z nich žila v Prostějově, druhá v jedné obci na Prostějovsku. Byly to kamarádky a do Pivína přijely v sobotu krátce po desáté hodině dopoledne vlakem od Prostějova.

Strojvedoucí neměl šanci zastavit

„Slyšel jsem, že obě pak byly viděny, jak jdou od zastávky podél trati,“ sdělil Právu jeden místní občan. Podle informací Práva dívky došly až do traťové zatáčky nedaleko pivínské vlakové stanice, kde strojvůdce nemá šanci rozjetý vlak včas před překážkou zabrzdit. Tam si lehly vedle sebe na koleje a čekaly na smrt.

Osobní vlak, který dívky přejel, zastavil až čtyři sta metrů za místem tragédie. Mladé ženy byly na místě mrtvé. Záchranáři jim už nemohli pomoci.

To, proč dívky sebevraždu spáchaly, není jasné. Z jejich okolí zaznívají hlasy, že k ní neměly zjevný důvod. Možná jej uvedly ve společném dopise na rozloučenou. K jeho obsahu se však policie nechce vyjadřovat.

K podobnému případu došlo předloni v dubnu u Mlékojed ve středních Čechách. I tady na železniční trati spáchaly sebevraždu dvě dívky. Držely se za ruce a šly proti soupravě. Po nárazu byly na místě mrtvé. [celá zpráva]

Vlak u Neratovic srazil dvě dívky. Archivní videoVideo: Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám