Hlavní obsah

Důchodce dostal za vraždu barmanky 17 let

Právo, Novinky, ČTK, her, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Třiašedesátiletý důchodce Milan Jedlička z Františkových Lázní dostal ve středu u plzeňského krajského soudu 17letý trest za vraždu mladé barmanky z letošního března. Hrozilo mu až dvacet let, nebo výjimečný trest.

Článek

V tamní herně, podle obžaloby, namířil na 23letou ženu, pracují jako obsluha, nabitou zbraň a žádal peníze. Žena v tísňové situaci využila nouzové tlačítko, v tom okamžiku ale muž vystřelil. Výstřel ženu zasáhl do hrudníku, poškodil plíce a srdce. Barmanka vykrvácela.

Jedlička čin nepopíral, tvrdil však, že měl zbraň nabitou pro sebe, jelikož prý chtěl spáchat sebevraždu.

Vražda se stala 9. března odpoledne. Jedlička vyčkal, až bude s obsluhou herny sám, z kapsy vytáhl zbraň, natáhl u ní závěr, a když žena zmáčkla alarm, vystřelil. Poté legálně drženou pistoli strčil zpět, přešel za bar a snažil se otevřít šuplíky s penězi. Nepovedlo se mu to. Z provozovny odešel, aniž ženě pomohl. Podle státního zástupce vraždil proto, že potřeboval peníze.

Důchodce soudu řekl, že neměl na splácení dluhů, přišel o práci a věřitelé mu vyhrožovali. Chtěl se prý zastřelit, do herny šel jen na pivo, aby si dodal kuráž k sebevraždě. Neví, proč a kdy zbraň vytáhl, ženu za pultem chtěl prý jen postrašit a říct si o 200 korun.

Celý incident ale detailně zachytily kamery. Z nich je patrné, jak se vražda odehrála. Jedlička na mladou ženu mířil zbraní několik sekund, dívka seděla na bobku za barem, poté padl výstřel. Upadla na podlahu a zůstala bezvládně ležet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám