Hlavní obsah

Drážní vůz projel na červenou, na hodinu zastavil provoz na koridoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Vlaky na hlavním železničním koridoru z Čech na Moravu v úterý dopoledne nabíraly zpoždění i desítky minut. Způsobil to měřící vůz, který v Přelouči na Pardubicku projel na červenou a na hodinu zastavil provoz.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Přednost měly dálkové vlaky takzvané vyšší kvality Eurocity, Intercity, zpoždění bylo maximálně 20 minut, u osobních vlaků bylo větší zpoždění, protože musejí počkat," řekl mluvčí Správy dopravní železniční cesty (SŽDC) Tomáš Drvota.

O incidentu informoval server Lidovky.cz, podle něj událost ovlivnila spoje na velké části koridoru. Vlaky údajně stály i u České Třebové. Mluvčí SŽDC dodal, že se to dotklo desítek spojů.

Případ nyní vyšetřuje Drážní inspekce. Její mluvčí Martin Drápal řekl, že z pohledu inspektorů se nic vážného nestalo. Vozidlo, které zajišťuje diagnostiku na kolejích, jiné vlaky neohrozilo. "Budeme zjišťovat příčiny, zda to byla chyba člověka nebo technická závada," řekl Drápal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám