Hlavní obsah

Dozorce zásoboval uvězněného bosse drogami

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Pětadvacetiletý dozorce je podezřelý, že pašoval do věznice v Plzni na Borech pervitin a heroin. Drogy předával jednomu z odsouzených, který na svobodě v podsvětí působil jako boss. Vězeň pak drogy dál za mřížemi distribuoval.

Foto: archív autora - SASANCA

All day long jam

Článek

Zatčeného dozorce včera policejní rada obvinil z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek.

"Obviněný si letos v září na své jméno pronajal uzamykatelnou poštovní schránku. Tam si vyzvedával zásilky drog od osob z okruhu odsouzeného. Dozorce je následně zhruba jednou za deset dnů pronesl na pracoviště a předal," popsal mluvčí plzeňských policistů Petr Kovář s tím, že jedna zásilka čítala zpravidla 5 až deset gramů pervitinu, či zhruba 20 gramů heroinu. Pokaždé dostal zaplaceno 1500 až 2000 korun.

Dozorce však za mříže nepašoval pouze drogy. "Od letošního srpna pronášel do věznice v PET lahvích vodku. Za tyto služby dostal asi 10 tisíc korun," pokračoval Kovář.

Vězeň si odpykává téměř 10letý trest

Podle mluvčího věznice Václava Sušánka byl zaměstnanec podezírán a sledován již delší dobu. "Když už se podezření stupňovalo, předali jsme případ policii," sdělil Sušánka. Dozorce pracoval ve věznici 3,5 roku, ale do styku s odsouzenými se dostal až v srpnu. "Dříve byl zařazen jako strážný na věži," dodal.

Dozorcova spojka ve věznici si odpykává 9,5letý trest za loupež a vydírání, jak pokračoval Sušánek.

"V civilu byl bossem podsvětí. I ve věznici byl dost podnikavý," uzavřel s tím, že byl eskortován do jiné věznice.

Reklama

Výběr článků

Načítám