Hlavní obsah

Doživotí za vraždu důchodkyně, tělo se nikdy nenašlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Čtyřicetiletý Petr Zápotocký z Cerhenic na Kolínsku dostal v úterý definitivně doživotní trest za loňskou vraždu důchodkyně Květoslavy Šátkové. V odvolacím jednání o tom rozhodl pražský vrchní soud. Tělo třiasedmdesátileté ženy policie dodnes nenašla a Zápotocký se k činu nepřiznal.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Soud mu uložil nejvyšší trest i přesto, že se dosud neví, jak vraždu spáchal. Proti obžalovanému svědčily jen nepřímé důkazy - stopy jeho krve a DNA v domě zavražděné a její šperky, které se snažil prodat v několika bazarech.

"Máme nezvratný důkaz, nález krevních stop, který jednoznačně svědčí o tom, že obžalovaný byl na místě činu," konstatoval včera žalobce pražského vrchního státního zastupitelství Karel Kučera, když navrhoval doživotní trest.

Dnešního jednání se Zápotocký na vlastní žádost nezúčastnil, před několika dny se navíc opakovaně pokusil o sebevraždu.

Jde o několikanásobného recidivistu. Už v roce 1992 se pokusil utopit jinou důchodkyni u ní doma ve vaně. Tenkrát dostal 12 let, ale za dobré chování byl loni v květnu propuštěn.

Obhájkyně Ivana Holečková s verdiktem nesouhlasí. "Budu podávat dovolání. Pan Zápotocký od počátku uváděl, že se této činnosti nedopustil. Není zde navíc žádný přímý důkaz, který by ho usvědčoval, a celá obžaloba je v podstatě na základě nepřímých důkazů," uvedla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám