Hlavní obsah

Dopravu na opravovaném Barrandovském mostě blokoval řidič, který odmítl odtah

Praha
Aktualizováno

Dopravu na městském okruhu v Praze a v okolí Barrandovského mostu ve středu dopoledne na téměř hodinu zkomplikoval řidič, kterému se na mostě porouchalo auto a odmítl odtah zdarma vozy najatými Technickou správou komunikací (TSK). Podle policie ale řidič neporušil právní povinnosti, vůz ze silnice se totiž snažil odstranit, když si sám zařídil vlastní odtah.

Porouchané auto na Barrandovském mostěVideo: Technická správa komunikací

 
Článek

Řidiči se auto porouchalo ve zúženém úseku přímo na Barrandovském mostě. Autem pak blokoval dopravu zhruba od 9:00 do 9:50.

„Odmítl odtah nepojízdného vozidla, které blokovalo jeden jízdní pruh. Odmítl jej i po žádosti policie, která byla na místě, a tím způsobil dlouhé kolony v okolí rekonstrukce, regulaci tunelů a ohrozil a omezil dopravu na území Prahy," řekla mluvčí TSK Barbora Lišková.

Policie: Řidič zákon neporušil

Podle mluvčí policie Violety Siřišťové kolem 9:20 dorazil na místo policista a řidič porouchaného vozu mu řekl, že má svůj odtah, který jede na místo. Doplnila, že řidič tedy neporušil zákon o provozu na pozemních komunikacích. Podle ní splnil podmínku, že ten, kdo způsobí překážku provozu, musí ji neprodleně odstranit.

Foto: TSK

Porouchané auto na Barrandovském mostě

„Do několika minut pak odtahová služba překážku odstranila," sdělila Novinkám mluvčí a zmínila, že řidič žádnou žádost policie neodmítl.

Odtah nepojízdných vozidel na nejbližší bezpečné místo prakticky ihned po poruše zajišťuje zdarma TSK spolu se stavební firmou Porr, která most opravuje. Odtahová vozidla jsou na obou stranách opravovaného mostu a dále ve Strakonické ulici na příjezdu do Prahy.

Vizualizace první etapy oprav Barrandovského mostu a objízdné trasy

Domácí

Podle Liškové mohl řidič právě této možnosti vzhledem k plynulosti provozu a s ohledem na ostatní účastníky provozu využít, i když mu to žádné ustanovení přímo nepřikazuje.

Lišková rovněž zmínila záznam z dispečinku TSK, kde se uvádí, že na kamerách bylo nepojízdné auto vidět zhruba v 8:55. „Vozidlo stálo na místě a mělo zapnuté 'varovné osvětlení'. Řidič nevystoupil a neoznačil vozidlo trojúhelníkem,” uvedla Lišková s tím, že TSK kontaktovala policii a asistenční službu ÚAMK, které dorazily v 9:13.

Řidič nabízené odtahové vozidlo odmítl, přičemž jím objednané auto přijelo v 9:45. Vzhledem k těmto prodlevám v odtahu podle Liškové došlo na ucpané silnice v okolí a musela se regulovat doprava v tunelech.

Letecké záběry: Dlouhá kolona u Barrandovského mostu

Domácí

Incident ze středečního rána byl podle mluvčí TSK první vážnější komplikací od zahájení opravy mostu. Rekonstrukce začala v pondělí 16. května a letos potrvá 110 dní. Oprava je rozložena do několika let a vždy potrvá jen část roku. Celkem vyjdou práce za všechny roky na 594,5 milionu korun.

Barrandovský most z roku 1983 je součástí městského okruhu. Denně ho přejede na 140 000 aut, což z něj dělá nejvytíženější komunikaci v Praze.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám