Hlavní obsah

Dopravu na D1 omezila srážka sypače s dodávkou

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětatřicetiletý cizinec se v sobotu brzy ráno zranil při srážce dodávky se sypačem na dálnici D1 na Novojičínsku. Kvůli nehodě byl omezený jeden pruh dálnice, příčinu střetu prověřuje policie.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Na dálnici D1 na Novojičínsku se v sobotu ráno srazila dodávka se sypačem.

Článek

Ke karambolu došlo na 335. kilometru dálnice u Bílova ve směru na Ostravu minutu před půl pátou ráno. „Dodávka narazila zezadu do sypače,“ uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková. Dodala, že dechová zkouška u řidiče dodávky byla negativní.

„Muž se při nehodě zranil, záchranáři byl přepraven do Fakultní nemocnice Ostrava,“ připojila.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči zasypali po nehodě uniklé provozní náplně sorbentem.

Podle informací hasičů byla na sypači nárazem poškozena hydraulická soustava a olej vytekl na vozovku, v dodávce zůstal zaklíněný zraněný řidič.

„Hasiči pro jeho vyproštění museli využít hydraulické nástroje, zabralo jim to něco málo přes pět minut,“ poznamenal zastupující mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák s tím, že hasiči zasypali uniklé provozní náplně sorbentem, uklidili dálnici a pomohli s naložením dodávky na odtah.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám