Hlavní obsah

Dopravnímu podniku hrozí miliónová pokuta kvůli nehodě tramvaje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Drážní inspekce zvažuje zahájení správního řízení s Dopravním podnikem hlavního města Prahy za to, že nezajistil místo středeční srážky tramvaje se sanitkou. Tramvaj totiž z místa odjela. Na místě nehody zůstali čtyři zranění.

Článek

"Tramvaj podle nás neměla odjet, podle zákona za takové jednání hrozí až miliónová pokuta," řekl Novinkám Jan Kučera z Drážní inspekce.

Nehoda se stala na křižovatce ulic Werichova a Do Klukovic v Praze 5, čtyři lidé tam utrpěli lehká zranění. Sanitka převážela devětašedesátiletou ženu, kterou postihla nevolnost, do pražské motolské nemocnice.

Tramvaj údajně do sanitky narazila zezadu. "Pacientka při srážce utrpěla zhmožděninu hrudníku, tři záchranáři, kteří tvořili posádku vozu, pak zhmožděniny krční páteře. Všichni byli převezeni k ošetření na traumatologii do nemocnice v Motole," uvedla mluvčí záchranářů Simona Cigánková. Škoda na tramvaji a sanitce byla dohromady vyčíslena na jeden milión korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám