Hlavní obsah

Domíchávač betonu slisoval na Vyškovsku auto o dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyškov

Zdemolované auto a poškozený dům jsou následky úterní nehody na Vyškovsku, kde řidič domíchávače betonu nezvládl vozidlo a havaroval. Nikdo se naštěstí nezranil, ale zásah hasičů si vyžádal 11 hodin práce.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Míchačka zdemolovala auto a poškodila dům.

Článek

Nehoda se stala už v úterý dopoledne v Brankovicích. Řidič náklaďáku z dosud nezjištěných příčin narazil do auta stojícího u krajnice, které přimáčkl na dům. Při nehodě byl poškozen přívod plynu i elektřiny.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Auto už nikdo neopraví.

„Jelikož byly oba hlavní uzávěry zataraseny havarovanými vozy, museli plynaři vykopat plynové potrubí a to přerušit. Do uzavření plynu musela být celá ulice bez elektrické energie,“ popsal mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Míchačka zdemolovala auto a poškodila dům.

Hasiči spolupracovali také se statikem, který doporučil dům podepřít. Z Brna proto vyrazila speciální technika se stabilizačními tyčemi. Během čtyř hodin se podařilo domek zajistit.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Hasiči museli zajistit také dům proti pádu.

Zásah trval celkem 11 hodin. „Během dlouhého zásahu hasiči z Nesovic zajistili stravu ve formě párků, pečiva a tatranek. K pití byl teplý čaj, káva a samozřejmě voda. Při zásahu pomáhali i hasiči z Brankovic,“ doplnil Mikoška.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 450 tisíc korun. Dechová zkouška byla u řidiče negativní. Příčiny nehody dále vyšetřují policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám