Hlavní obsah

Do pátrání po únosci šestileté Češky se zapojil Interpol

Právo, Novinky, ČTK, Jindra Pašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ
Aktualizováno

Novozélanďana Rodney Wiliam Cowie, který je podezřelý z únosu své šestileté dcery, hledá Interpol. Informovala o tom mluvčí policie Plzeň - jih Pavla Soukupová.

Článek

„Vzhledem k tomu, že jde o cizince, nemůžeme vyloučit, že s dítětem vycestoval za hranice,“ potvrdila.

Osmatřicetiletý muž žijící v Austrálii si v sobotu vyzvedl svoji dceru u její matky v Žákavě na jižním Plzeňsku s tím, že půjdou do cirkusu, bruslit a vrátí se do večera. Šestiletou Charlie Tezeru Vichnarovou ale dosud nevrátil a jeho mobil je nedostupný.

Policie se začala případem zabýval pro podezření ze spáchání trestného činu únosu. „Zatím se nám přihlásila jedna svědkyně. Muže s dítětem údajně viděla na čerpací stanici v Domažlicích. Tuto informaci prověřujeme,“ uvedla mluvčí.

Původně chtěl být otec s dítětem celý víkend a odjet s ním na výlet do Prahy. To ale matka nedovolila. Domluvili se, že dcerku přivede zpět týž den do 19 hodin. Když se do smluvené doby neozval, žena mu telefonovala. „Jeho dva mobilní telefony byly ale nedostupné a nedoručena zůstala i SMS,“ uvedla už v neděli policejní mluvčí.

Cizinec odjel s dcerou v červeném voze Ford Escort combi s poznávací značkou 2P4 7576. Vůz si půjčil od bývalého švagra.

Pohřešovaná Charlie Tereza Vichnarová
Narodila se 19. září 2001. Měří asi výška 125 centimetrů, má štíhlou postavu a váží asi 25 kilogramů. Děvče má hnědé oči, delší hnědé vlasy a na pravé straně brady má jizvu.
V uších nosí dětské náušnice bez kamínků. Na sobě měla při odchodu od matky tmavě modré šusťákové kalhoty, černé tričko, tmavě modrou mikinu, tmavě modrou péřovou zimní bundu s kapucí, růžovou pletenou čepici se šálou, modrofialové kotníkové sportovní boty a černý batoh. Na převlečení s sebou měla podzimní červenou bundu, tmavě modré džíny na pravé straně s kytičkami, světle béžový rolák, světle modré palčáky. Měla s sebou brusle.
Její otec, Rodney Wiliam Cowie, se narodil 23. října 1969. Měří 175 centimetrů, delší tmavě hnědé až černé vlasy a plnovous. Na zádech má barevné tetování, na noze, hlavě a zádech má jizvy. Na sobě měl naposledy světlé kalhoty s kapsami na stranách, černou zimní bundu, světlou mikinu a černé mohutné boty s výrazným vzorem na podrážkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám