Hlavní obsah

Dívky v pražské restauraci zabavily hosta a ve vteřině přišel o peněženku

Praha

Po třech dívkách, které se vnutily do přízně muži obědvajícímu v jedné z pražských restaurací, pátrají policisté. Hledaná trojice hosta zabavila a následně mu podle policie ukradla peněženku. Podle kriminalistů mají podezřelé na svědomí více krádeží.

BEZ KOMENTÁŘE: Dívky zabavily hosta a vzaly peněženkuVideo: Policie ČR

 
Článek

Zmiňovaná krádež se odehrála 12. listopadu kolem půl třetí odpoledne v restauraci v ulici U Průhonu. Dívky vpadly do restaurace a začaly obcházet hosty, po kterých chtěly jídlo nebo peníze. Zaujal je především host, který seděl v rohu místnosti a na stole měl mobil a peněženku.

„Tomuto muži se v tu chvíli začaly věnovat hned dvě ze tří dívek. Jedna přes druhou na něj mluvily, když jedna z nich vytáhla z kapsy papír formátu A4. Ten neustále pokládala přes věci položené na stole,“ uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan.

Muž se své věci snažil chránit, ale povedlo se mu to pouze u mobilu. „Dívky totiž vytvořily tak překotnou situaci, že okradený na peněženku pod listem papíru prostě zapomněl. Jakmile se hledané peněženky zmocnily, z restaurace odešly neznámo kam,“ dodal Hulan.

Foto: Policie ČR

Dívky měly ukrást muži peněženku.

Kriminalisté během vyšetřování zjistili, že to zřejmě není jediný případ. Dívky řádily v oblasti Václavského a Karlova náměstí nebo na Masarykově nádraží. Jejich totožnost se však detektivům zatím zjistit nepodařilo, a proto se obrátili na veřejnost. Informace přijme linka 158.

Případ policisté kvalifikovali jako podezření z trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, neboť s peněženkou poškozenému odcizily hned několik platebních karet. Za to hrozí dívkám vězení až na dva roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám