Hlavní obsah

Dívka zachraňovala psa a prolomil se pod ní led

Právo, kg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Pod jedenáctiletou dívkou se v pondělí po poledni probořil led na řece Svratce v brněnské části Komín. Školačka se snažila zachránit svého psa a sama po prsa zapadla do ledové vody. Dívku vytáhli s pomocí dlouhého žebříku chataři.

Foto: archív Supraphon

Jarmila Novotná

Článek

"Přímo jsem neviděl, jak spadla do vody. Ale říkala, že její pes sklouzl po namrzlém břehu na řeku a prolomil se pod ním led. Dívka ho chtěla vytáhnout, ale skončila ve vodě také. Vytáhli jsme žebřík a ještě s dalšími dvěma lidmi jsme ji vytáhli ven, na břehu zabalili do deky a předali lékaři," popsal drama Alois Hloušek.

Zdravotníci záchranné služby přepravili silně podchlazenou dívku na chirurgické oddělení Dětské nemocnice v Brně. Psa z vody vytáhli hasiči. Policisté jej pak naložili a odvezli dívčiným rodičům.

Utonulí seděli v hospodě

Podobný případ se stal 26. prosince v podvečer na přehradě, kde se při bruslení topili muž z Jindřichohradecka a žena z Brna. Než však přijeli záchranáři, stačili vylézt a odejít do hospody, kde se zahřívali grogem a vyprávěli ostatním o svých zážitcích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám