Hlavní obsah

Dívka popřela znásilnění, přesto padl pětiletý trest

PLZEŇ

Plzeňský krajský soud dnes poslal Václava Krčka z Karlovarska na pět let do vězení za to, že znásilnil svoji čtrnáctiletou neteř. Rozhodl tak i přesto, že dívka před týdnem u soudu uvedla, že si všechno vymyslela. Podle soudu tak vypovídala proto, že jí rodina obžalovaného vyhrožovala.

Foto: Pavel Winkelbauer

Finále MČR v curlingu mužů - hráči týmu 1. CK Sem Tam Brno při poradě v cílových kruzích.

Článek

Rozsudek není pravomocný, protože se odsouzený odvolal.

Státní zástupkyně vinila Krčka z toho, že loni v květnu svou neteř znásilnil ve svém bytě v Dalovicích na Karlovarsku. Stalo se to údajně v době, kdy dívka přišla pohlídat jeho malé děti. Její strýc to však popíral. Uvedl, že manželka nebyla doma a on ten večer odešel pryč se svým kamarádem. Neteř zůstala v bytě s jeho dvěma dětmi a když se vrátil, tak už prý spala společně s nimi v dětském pokoji. Děvče si prý znásilnění vymyslelo.

"Nedokážu si vysvětlit, proč proti mně vypovídala. Taky bych to rád věděl," řekl soudu.

Dívce nevěří vlastní rodina

Soud však na základě původních dívčiných výpovědí i dalších důkazů dospěl k závěru, že znásilnění se skutečně odehrálo. Podle soudu se Krček na dívku vrhnul, strhal z ní prádlo a se slovy, že je to lidské a že se nemá ničeho bát, ji znásilnil. Dívka se bránila, kopala, ale nebylo jí to nic platné. Ráno jí dal strýc 200 korun s tím, že to má za hlídání jeho dětí. Zároveň jí pohrozil, ať to nikomu neřekne.

Znásilněná dívka se později se vším svěřila učitelce ve škole.

"Dívka před soudem změnila výpověď v obavě před svými příbuznými i před její vlastní rodinou, která jí nic nevěřila. Manželka obžalovaného jí vyhrožovala utopením a zabitím. Dívka se zalekla a v obavě, aby nemusela jít do ústavní péče, vše popřela," uvedl předseda senátu Přemysla Špicar.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám