Hlavní obsah

Dívka na Chomutovsku nevědomky snědla proužky s HHC, policie musela případ odložit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dívka z Chomutovska snědla želatinové proužky, nevěděla ale, že jsou s obsahem HHC. Po požití psychoaktivní látky skončila v nemocnici, kde musela být hospitalizovaná. Kriminalisté následně případ odložili, protože je psychoaktivní látka v Česku stále legální.

Foto: Policie ČR

Želatinové proužky s obsahem látky HHC.

Článek

„Chomutovští kriminalisté evidují případ požití cukrovinek, tzv. želatinových proužků s obsahem látky HHC. Mladistvá, které byla tato cukrovinka podána, o obsahu HHC látky nejenže nevěděla, ale musela být po jejím požití hospitalizována ve zdravotnickém zařízení,“ popsala mluvčí policie Pavla Kofrová.

Případem se následně začala zabývat kriminální policie, ta ale posléze případ odložila. Důvodem bylo, že je látka HHC v České republice zatím stále legální. Napříč zemí ale přibývá případů dětí a mladistvých, kteří po požití látky HHC, často v podobně bonbónů, končí v nemocnicích.

„Bohužel s produkty s obsahem HHC se můžeme setkat na trhu v různých formách, např. jako s cukrovinkami ve formě gumových bonbonů. Prodávají se nejen v konopných automatech, ale také ve večerkách či online na e-shopech, tudíž si je může koupit kdokoliv a jakéhokoliv věku,“ upozorňuje Kofrová, která zároveň vyzývá rodiče k obezřetnosti.

Hexahydrokanabinol HHC pochází z konopí a vyrábí se synteticky. Má povzbuzující účinky, při požití větší dávky ale může vyvolat úzkosti, závratě, případně i poruchu vědomí. Její účinky jsou ale silné a nebezpečné, obzvlášť pro děti. Látka se dá sehnat v podobě náplní do elektronických cigaret či želé.

Produkty s HHC budou dočasně zakázané, rozhodla vláda

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám