Hlavní obsah

Dítě vypilo žíravinu, policie obvinila rodiče

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUNTÁL

Policie tento týden obvinila rodiče čtyřletého Davida z Bruntálu, který v polovině června vypil koncentrovaný hydroxid sodný. Výrobek s názvem Krtek si dítě vzhledem k veselému obalu s obrázkem krtka spletlo se šuměnkou a málem na to doplatilo životem.

Článek

Mluvčí bruntálské policie Lucie Krašteničová řekla, že rodiče podle vyšetřovatele nezajistili, aby se dítě k přípravku na čištění potrubí nemohlo dostat. "Sedmadvacetiletá žena a muž ve věku 42 let jsou stíháni pro trestný čin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti," uvedla mluvčí.

Dodala, že zpočátku to vypadalo, že policie případ odloží jako nešťastnou náhodu, na kterou měli rodiče jen nepatrný vliv. "Nakonec ale bylo v úterý na základě zjištěných skutečností zahájeno trestní stíhání," řekla. 

Jak informoval deník Právo, rodiče si přinesli žíravinu spolu s nákupem z obchodu a postavili ji na botník. "Šli jsme do kuchyně a Davídek zůstal chvilku na chodbě. Najednou začal plakat, přiběhl k nám a začal se dusit," vzpomínal otec Josef Turták. Dítě skončilo s rozsáhlým poleptáním úst a vnitřních orgánů v péči lékařů olomoucké fakultní nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám