Hlavní obsah

Dítě sražené ve frontě na zmrzlinu je mimo nebezpečí, řidič měl zřejmě zdravotní potíže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Police nad Metují

Policie stále řeší příčiny dopravní nehody, která se stala v úterý odpoledne na parkovišti u obchodního domu v Polici nad Metují. Devětapadesátiletý řidič tu vozem najel do skupiny lidí. Sedm z nich, včetně dvou dětí, muselo být odvezeno do nemocnice. Osmým zraněným bylo další dítě, to transportovali vrtulníkem do fakultní nemocnice v  krajském městě. Naštěstí je mimo ohrožení života, jak informovali zdravotníci.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Auto vjelo do fronty lidí, kteří čekali u stánku se zmrzlinou

Článek

„Do Fakultní nemocnice Hradce Králové bylo převezeno jedno ze zraněných dětí. Je hospitalizováno na jednotce intenzivní péče Dětské kliniky. Je ve stabilizovaném stavu a mimo ohrožení života,“ potvrdil mluvčí zdravotnického zařízení Jan Špelda.

Zdravotní indispozice

Podle policejní mluvčí Lucie Konečné policie celou událost stále řeší. „Prověřujeme několik vyšetřovatelských verzí. Jednou z nich je i možnost, že řidiče postihla zdravotní indispozice,“ uvedla pro Novinky Lucie Konečná.

Tuto variantu zmínil v úterý i starosta Police nad Metují Jiří Škop (ODS), který byl na místě osobně přítomný.

„Podle informací, které mám, jde o staršího místního občana. Po nehodě měl tvrdit, že měl zdravotní problém, nehodu si nepamatoval. V tuto chvíli podle informací z místa nešlo o úmysl,“ uvedl starosta.

K nehodě došlo v úterý krátce před 16. hodinou na parkovišti nedaleko stánku se zmrzlinou. Skupinku lidí srazilo osobního vozidlo Peugeot 206. Sedm osob včetně řidiče bylo převezeno do nemocnice na ošetření, z těchto osob byly dvě děti. Další dítě bylo do nemocnice letecky transportováno s vážným zraněním. U devětapadesátiletého řidiče byl alkohol vyloučen dechovou zkouškou.

„Přesnou příčinu a okolnosti stále vyšetřujeme, poté přistoupíme k právní kvalifikaci,“ dodala policejní mluvčí Lucie Konečná.

Podle mluvčí krajské záchranky Lucie Hanušové nebyl nikdo ze zraněných v přímém ohrožení života.

Auto na Náchodsku vjelo do fronty lidí u zmrzlinového stánku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám