Hlavní obsah

Dítě na Děčínsku vypilo louh

Děčín

V Boleticích nad Labem na Děčínsku vypilo dítě v neděli večer louh. Pro malého pacienta letěl záchranářský vrtulník z Ústí nad Labem, který ale při přistání přesekl drát vedoucí z jednoho z domů, na místo proto musel vzlétnout další záchranářský vrtulník z Prahy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pozemní posádka záchranářů vyrazila společně s vrtulníkem letecké záchranky do Boletic nad Labem před 20. hodinou. Dítě mělo vypít louh a poleptat si při tom trávicí trakt.

„Mohu potvrdit, že ústečtí letečtí záchranáři zasahovali u vážného úrazu dítěte v Boleticích nad Labem,” řekl mluvčí záchranářů Prokop Voleník.

Dítě se zaseklo v dřevěném soudku. Koukala z něj jenom hlava, zasáhnout museli hasiči

Koktejl

Ústecký vrtulník ale při přistání přesekl drát vedoucí mezi domy. Podle informací Novinek se naštěstí nejednalo o elektrický drát, ale o drát podobný tomu s telefonním vedením. Pilotovi se po incidentu podařilo v pořádku přistát, nikdo nebyl zraněn, nicméně posádka nemohla riskovat následnou cestu s malým pacientem do nemocnice, a tak přivolala vrtulník letecké záchranky z Prahy.

„Ano, z tohoto důvodu byla povolána posádka pražských leteckých záchranářů. Ta si již ošetřené dítě převzala a transportovala jej do jedné z pražských nemocnic,” doplnil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám