Hlavní obsah

Diabetik v Plzni zkolaboval u online hry. Zachránil ho protihráč z Německa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při téhle videohře šlo o život, a to doslova. Ale skončila happy endem. Při počítačovém zápolení jeden z hráčů v Plzni zkolaboval a druhý, stovky kilometrů vzdálený, mu včas přivolal pomoc. O příběhu, který se odehrál 13. dubna, informovali nyní policisté.

Foto: Policie ČR

Záchrana diabetika v Plzni.

Článek

Na služebnu v Plzni na Slovanech ten den večer zavolal z Německa anglicky hovořící cizinec. „Nahlásil zkolabování svého kamaráda během společného online hraní,“ sdělil policejní mluvčí Ondřej Hodan.

Oznamovatel věděl, že se jedná o Čecha, naštěstí znal jeho jméno i to, že má bydlet ve Starém Plzenci. Z databáze vyplynula přesná adresa, na místo okamžitě vyjela hlídka. Policistům se zároveň podařilo zkontaktovat sestru ohroženého hráče, která je však upozornila, že její bratr nebydlí v Plzenci, ale v Plzni na Borech. „A že je diabetik a pravděpodobně prodělal diabetický záchvat,“ uvedl Hodan.

Další hlídka tedy zamířila na Bory, do bytu se musela dostat násilím. „V pokoji na židli u počítače policisté nalezli třiatřicetiletého muže, byl v bezvědomí. Zajistili mu první pomoc a předali jej do péče záchranářů, kteří na místo přijeli jen několik málo minut po nich,“ doplnil Hodan.

Řidič dacie blokoval policisty v Plzni. Odvahu mu dodal kokain

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám