Hlavní obsah

Devadesátiletého starce lupiči okradli dvakrát během čtrnácti dnů

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Hned dvakrát krátce po sobě se stal terčem útoku dvojice lupičů 90letý muž ze Zlína. Poprvé ho připravili o 65 000 korun, když se pod falešnou záminkou vetřeli k němu domů. Podruhé se do jeho bytu vlámali přes zamčené dveře a pěstmi a kopanci si od něj chtěli vynutit další peníze.

Foto: Policie ČR

Policie zná podobu podezřelých

Článek

„V pátek 4. září před polednem zastavili u staršího muže po cestě z oběda dva muži v autě, kteří pod záminkou prodeje zboží vnikli do jeho domu a připravili ho o 65 tisíc korun,” informovala v pátek Právo mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková. Policie případ prověřuje jako krádež a porušování domovní svobody

Lupiči udeřili znovu v polovině září. Penzista uslyšel rány a posléze spatřil dva muže, kteří se do bytu vloupali i přes zamčené vstupní dveře, popsala mluvčí.

Seniora zbili a pořezali

Lupiči muže začali bít pěstmi, kopat do celého těla a dožadovali se vydání peněz.  Následně seniora poranili nožem, prohledali pokoj a muži ukradli peněženku s téměř tisíci korunami.

Policie získala popis pachatelů i další podrobnosti. „Oba muži mluvili zřejmě česky, jeden byl ve věku kolem třiceti let, štíhlé postavy, druhý ve věku asi čtyřiceti let, zavalité postavy. Starší z nich měl v obou uších stříbrné náušnice, kuličky. Oba byli oblečeni v riflových kalhotách,” dodala Kozumplíková.

Pachatelé měli z místa odjet v Audi A6 páté generace.  Mělo se jednat o sedan, světle zelené metalízy. Informace o totožnosti pachatelů či místě jejich pobytu přijme linka 158. Pachatelům hrozí až deset let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám