Hlavní obsah

Děti v České Lípě okradly ženu, když se ptaly na vlak

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká lípa

Po českolipském nádraží musela 34letá žena nahánět dva výrostky, z nichž jeden jí podle policie sebral z kabelky peněženku, když se ptali na čas odjezdu vlaku. Jednoho z chlapců žena dostihla poté, co se jí vytrhl z ruky, druhého dostihli kolemjdoucí.

Foto: Policie ČR

Chlapci ženu podle policie okradli na nádraží v České Lípě

Článek

Incident se stal ve čtvrtek na nádraží, informovala mluvčí policie Ivana Baláková. „V hale českolipského vlakového nádraží se obrátili na 34letou ženu dva chlapci ve věku 14 a 15 let a zeptali se jí na čas odjezdu vlaku do Ústí nad Labem,“ sdělila mluvčí.

Dotaz na jízdní řád byl ale zastírací manévr, dvojici zajímala kabelka, kterou měla žena položenou vedle sebe na lavici. „Když se jim podařilo ženu rozptýlit, starší z nich toho využil a ukradl jí z kabelky peněženku, se kterou utekl,“ upřesnila Baláková. Mladšího chlapce stihla okradená chytit za rukáv a hrozila mu policií.

Výrostek se ale vytrhl, rozběhl se pryč a zmizel v hale. „Oznamovatelka to nevzdala a utíkala za ním. Následně se jí podařilo zadržet mladíka, který jí ukradl peněženku. Druhého odchytili dva kolemjdoucí mladí muži,“ uvedla mluvčí.

Nálet zlodějů na pražskou prodejnu: Tři muži kradli nezávisle na sobě

Krimi

Přivolaná hlídka policie zjistila, že chlapci u sebe peněženku neměli. Rovněž vyšlo najevo, že týž den uprchli z výchovného ústavu a je po nich vyhlášeno celostátní pátrání. „Mladíci nakonec policisty dovedli na místo, kam ukryli odcizenou hotovost ve výši 450 korun,“ řekla Baláková s tím, že také prozradili, kam odhodili samotnou peněženku s doklady a platební kartou.

Zadržení putovali zpátky do výchovného ústavu. „Starší chlapec se bude před soudem pro mládež zodpovídat z krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku a jeho o rok mladšímu kamarádovi může stejný soud uložit nějaké preventivní výchovné opatření,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Děti v ústavech čeká tvrdší režim

Děti ve výchovných ústavech a dětských domovech zřejmě čekají daleko přísnější pravidla. Zatímco nyní mohou chovance v ústavní péči kdykoli navštěvovat rodiče...

Výběr článků

Načítám