Hlavní obsah

Detektivové pochytali gang českých kuplířek. Jejich dívky byly jen pro cizince

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) pochytali v polovině května český gang kuplířek, které od roku 2004 až do současnosti organizovaly a zajišťovaly služby luxusních prostitutek.

Článek

Pro bohaté zahraniční klienty pořádaly kuplířky tzv. „meetingy“, kam sexuchtivým mužům dovezly mladé prostitutky ve věku dvacet až třicet let buď na několik hodin, ale i dnů či dokonce týdnů.

Akce se konaly jak v Praze, tak v zahraničí, a to prakticky po celé Evropě, ale i v USA, kam mladé dívky putovaly za svými klienty na jejich náklady včetně úhrady letenky. Cizinci z exotičtějších destinací, jako byly některé arabské země, naopak putovali za dívkami na meetingy do Prahy.

Prostitutky na několik týdnů

Cena prostitutek, které přitom musely výborně ovládat nejméně jeden světový jazyk, se pohybovala od 400 do 600 eur za čtyři hodiny (cca 9800 až 14 700 korun). Pokud si je ale klient objednal na několik dnů, suma se vyšplhala až na několik tisíc eur. Polovinu z částky si nechávaly „společnice“, druhá půlka putovala na účty organizátorek prostituce.

„Detektivové z ÚOOZ zadrželi 17. května v rámci akce Oro celkem devět žen a jednoho muže ve věku od 26 do 48 let, přičemž dvě z žen středního věku (47 a 48) celou skupinu řídily. Jedna z nich byla z Německa, zbylí zadržení jsou z ČR,“ sdělil v pátek Právu mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták.

Doplnil, že zatýkání a k tomu deset domovních prohlídek proběhly v Praze, Středočeském kraji, v Českých Budějovicích, v Mostě a v Trutnově. Policie celou skupinu podle Hantáka obvinila z kuplířství a čtyři nejvýše postavené osoby také z praní špinavých peněz (legalizace výnosů z trestné činnosti). Všem hrozí až osmileté vězení. Obě hlavní organizátorky skončily ve vazbě.

Češi měli smůlu

Vše se přitom na internetu tvářilo jako legální poskytování služeb společnic na různé akce. Jejich návštěvník si na webových stránkách dokonce mohl prohlédnout osobní profil dívek, jejich cudné fotografie i charakterové vlastnosti či zájmy.

Avšak ve skrytých sekcích těchto stránek už zákazník mohl listovat zcela jinými profily stejných dívek, především druhy jejich sexuálních služeb, erotickými fotkami a ceníkem za prostituci. Na tyto utajené části stránek se však podle Hantáka mohl dostat pouze zákazník přihlášený na počítači, který měl zahraniční IP adresu. Pokud to někdo zkoušel z Česka, měl smůlu - stránky se mu prý okamžitě zablokovaly.

Gang kuplířek, který měl přísná pravidla fungování připomínající agenturu, zaměstnal nejméně 50 mladých dívek převážně z ČR a Slovenska, vesměs studentek, které odpovídaly na inzerát zveřejněné na internetu i v tisku.

Našli přes pět miliónů

Kromě organizátorek se na fungování skupiny podílely také tzv. koordinátorky, jež zajišťovaly technické zázemí a termíny meetingů dívek s klienty. Získané peníze pak gang pral v několika firmách, které naoko poskytovaly servis v IT technologiích, internetové či fotografické služby či nákupy letenek.

Policisté podle Hantáka během domovních prohlídek zajistili kromě telefonů či počítačů také větší částky v hotovosti v celkové výši přesahující 5,5 miliónu korun, které byly ukryty v bankovní úschovné schránce. Další peníze policie zadržela přímo na bankovních účtech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám