Hlavní obsah

Detektivové dopadli brutálního lupiče, počíhali si na něj v zaměstnání

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Brutálního lupiče, který má na svědomí několik okradených seniorek v Havířově, dopadli minulý týden pražští kriminalisté. Od října 2013 se vyhýbal nástupu do vězení.

Detektivové využili při zadržení momentu překvapeníVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté využili momentu překvapení a dopadli 21letého muže minulý čtvrtek v zaměstnání v Praze, kde si příležitostně přivydělával. Následně ho převezli do pankrácké věznice.

„V roce 2011 přepadl brutálním způsobem několik seniorek, kterým kradl kabelky a neváhal při přepadeních používat násilí. V jednom případě dokonce povalil stařenku na zem, ta při pádu rozbila hlavou skleněnou výplň u vstupních dveří,“ uvedla mluvčí policie Hana Jeřábková.

„Místo aby násilník seniorce poskytl první pomoc, několikrát ji kopl do hlavy a při tom se jí snažil vytrhnout kabelku. Když se mu to podařilo, z místa přepadení utekl,“ doplnila Jeřábková.

Za několik přepadení ho Krajský soud v Ostravě loni v říjnu odsoudil na 5,5 roku do vězení s ostrahou. Tam se mu ale nechtělo, a tak se až do minulého týdne skrýval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám