Hlavní obsah

Desítky policistů hledaly na Uherskohradišťsku dítě. Zatoulalo se do kukuřice

– Uherské Hradiště
Právo, jr

Mírně podchlazeného, ale jinak nezraněného našli v sobotu malého chlapce, který se ztratil v jedné obci na Uherskohradišťsku. Pátrali po něm kromě policistů i hasiči a místní občané. Nakonec ho objevili v kukuřičném poli.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„V sobotu krátce před 18. hodinou přijali policisté oznámení od zoufalých rodičů, že již asi hodinu a půl pohřešují nezletilého synka. Ten jezdil na odrážedle na zahradě u domu, během chvilky ho na místě otec nenašel,“ sdělila mluvčí uherskohradišťské policie Milena Šabatová.

V obci a okolí zalarmovali policisté všechny síly. Na místo okamžitě dorazily policejní hlídky z nejbližších obvodních oddělení Uherskohradišťska. Nechyběla ani letecká služba, psovodi se služebními psy a policisté na koních.

„Po chlapci pátrali také hasiči a desítky lidí z obce. Prohledávala se místa poblíž bydliště, samotná obec a její okolí. Rozsáhlá pátrací akce byla ukončena krátce po sedmé hodině. Chlapce našel muž, který zaslechl dětské volání z kukuřičného pole nedaleko obce. Pohřešovaný chlapec tam byl i s odrážedlem,“ uvedla Šabatová.

„Malý cestovatel byl mírně podchlazený, a proto skončil v péči lékařů,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám