Hlavní obsah

Desítky lidí hledaly sebevraha na kolejích, vyjednavač ho našel během hovoru

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Úspěchem skončila v úterý složitá domluva policejního vyjednavače s mužem, který se ve Vsetíně chystal skočit pod vlak. Než se k nešťastníkovi policisté dostali, museli místo nejdříve vypátrat.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Krátce po osmé hodině večer přijali policisté na operačním středisku na lince 158 informaci o muži, který chce ukončit svůj život skokem pod vlak. Věděli jsme pouze, že sebevrah je ve Vsetíně, ale nevěděli jsme přesné místo, kde se muž nachází,“ uvedla mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Hlídky vsetínských policistů nejprve zkontaktovaly výpravčího na vlakovém nádraží a pak společně s psovodem a strážníky městské policie policisté procházeli podél železniční tratě od nádraží na oba směry.

„Okamžitě jsme také zkontaktovali policejního vyjednavače, kterému se po několika pokusech podařilo se sebevrahem telefonicky spojit a rovněž se mu povedlo zjistit, kde se muž přesně nachází. Vyjednavač byl se sebevrahem na telefonu v kontaktu s malými přestávkami až do okamžiku, kdy se s ním setkal,“ řekla mluvčí.

Vyjednávání bylo nakonec úspěšné, kolem desáté hodiny si nešťastného muže, který měl v dechu jedno a půl promile alkoholu, převzali do své péče lékaři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám