Hlavní obsah

Desítky polských chuligánů se sjely k poli na Novojičínsku, bitku na poslední chvíli zatrhla policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jistebník
Aktualizováno

Velkou rvačku desítek polských fotbalových fanoušků ve středu večer zarazila policie na Novojičínsku. Na základě informací o předem domluvené akci vyrazila k obci Jistebník, kam zrovna přijížděla vozidla s cizími poznávacími značkami, ze kterých vystupovali fandové nachystaní na boj. Policisté zkontrolovali přes 160 lidí, měli namířeno na zápas, který se má konat ve čtvrtek na Slovensku.

Foto: Policie ČR

Policie zkontrolovala desítky fotbalových fanoušků kvůli předem domluvené bitce

Článek

O případu ve čtvrtek Novinky informovala mluvčí policie Pavla Jiroušková. „Policisté operativní cestou zjistili, že hrozí možný střet fotbalových fanoušků na území našeho kraje,“ sdělila mluvčí. Podle informací Novinek šlo o polské fanoušky.

Informace se podle ní potvrdily a policie ve středu odpoledne vyrazila k obci Jistebník na Novojičínsku, kde už se na polních cestách začala sjíždět vozidla cizích státních poznávacích značek.

„Osádky se začaly shlukovat před automobily a připravovat se na fyzický střet, čemuž nasvědčovaly i prvky jejich oblečení, které používají příznivci bojových sportů,“ popsala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Bitka mezi fotbalovými fanoušky byla svolaná na pole u obce Jistebník

Na místě zasahovaly policejní hlídky, které byly nejblíž, zásahová jednotka, cizinecká policie, kynologové a rovněž kriminalisté zaměření na extremismus.

„Potvrdilo se, že se jedná o fanoušky cestující na fotbalové utkání na Slovensko. Díky zásahu policistů ke střetu mezi fanoušky nedošlo,“ zmínila Jiroušková.

Její kolegové zkontrolovali celkem 168 lidí a 52 vozidel, přičemž zajistili čtyři osoby a další čtyři s sebou zřejmě neměly občanku, takže musely na služebnu kvůli zjištění totožnosti.

Na Slovensku se ve čtvrtek hraje v Trnavě utkání kvalifikace Evropské konferenční ligy mezi domácím Spartakem a polským Lechem Poznaň, zmínila ČTK.

Foto: Policie ČR

Policisté zajistili celkem osm lidí

Napadení anglických fanoušků v Praze: Dva Italové dostali podmínky a peněžité tresty

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám