Hlavní obsah

Dělníka ve výkopu zavalila zemina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vážné zranění utrpěl třiapadesátiletý dělník, který pracoval ve výkopu na silnici v Praze - Horních Počernicích. Ve středu odpoledne se na něj sesunula zemina a do poloviny těla ho zavalila.

Foto: Technické muzeum Tatra Kopřivnice

Prospekt T57 B, 1939

Článek

Neštěstí, které policie vede jako pracovní úraz, se stalo v ulici Mezilesí kolem půl třetí odpoledne. Pomoc přivolali spolupracovníci zasypaného dělníka, kteří ho také ještě před příjezdem hasičů vyhrabali.

"Hasiči po příjezdu na místo vytáhli muže z jámy, která byla hluboká asi tři metry. Pak ho předali záchranné službě," sdělil Novinkám vyšetřovatel pražských hasičů Filip Vojtěchovský.

Podle mluvčího pražské záchranky má dělník zlomenou pánevní kost, což je zranění, které kvůli nebezpečí vnitřního krvácení patří mezi život ohrožující. Po nezbytném ošetření byl převezen do Nemocnice na Bulovce. "Zranění je závažné, život pacienta by však neměl být v ohrožení," konstatoval Uhlíř.

Případ vyšetřují policisté z místního oddělení, kteří čekají na znalecké posudky o zdravotním stavu dělníka a vyjádření technika z bezpečnosti práce.

Reklama

Výběr článků

Načítám