Hlavní obsah

Dělníci při svařování omylem podpálili dům, škoda je čtyři milióny

Liberec

Nedbalost dělníků při rekonstrukci domu byla příčinou pondělního požáru rodinného domu v Dlouhém Mostě na Liberecku. Dělníci nedodrželi bezpečnostní pokyny a svářeli v blízkosti polyuretanových izolačních desek, které začaly hořet. Oheň se z druhého nadzemního podlaží rychle rozšířil na celý objekt. Dělníci stihli včas utéct a nikdo nebyl zraněn, škodu ale majitel odhadl na čtyři milióny korun.

Foto: HZS Libereckého kraje

Požár způsobil škodu za čtyři milióny

Článek

Požár rodinného domu v rekonstrukci byl hasičům nahlášen v pondělí po 13:30.

"Hasiči museli zasahovat v dýchací technice, a jelikož byl předpoklad, že půjde o časově náročný zásah, byl na místo z liberecké stanice povolán protiplynový a chemický kontejner s plnicím zařízením tlakových lahví, " doplnila mluvčí hasičů Libereckého kraje Zdenka Štrauchová.

Foto: HZS Libereckého kraje

Požár způsobil škody za čtyři milióny

Při likvidaci požáru objevili hasiči v objektu tlakovou lahev, kterou museli ochlazovat. Na místo vyjelo devět profesionálních a dobrovolných jednotek s 11 cisternami a výškovou technikou. Oheň se podařilo zlikvidovat zhruba po čtyřech hodinách.

Foto: HZS Libereckého kraje

Požár způsobil škody za čtyři milióny

Prodloužený víkend nebyl pro hasiče v Libereckém kraji právě klidný, vyjížděli k 27 událostem. "Osmkrát likvidovali požár a pomáhali u stejného počtu dopravních nehod, dvakrát řešili únik nebezpečných látek a osmkrát zajišťovali technickou pomoc," doplnila Štrauchová. Požár domu v Dlouhém Mostě byl ale největší událostí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám