Hlavní obsah

Dělníci nakopli v Praze plynové potrubí na Evropské

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Hasiči ve středu zasahovali u úniku plynu v Praze 6 na křižovatce ulic Evropská a Libocká, kde se opravuje tramvajová trať. Dělníci na stavbě poškodili potrubí. Nehoda omezila provoz na vytížené Evropské ulici, autobusy na letiště jezdí odklonem přes Nebušice. Omezení potrvá nejméně do 18:00.

Únik plynu v Evropské uliciVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

O nehodě na křižovatce ulic Evropská a Libocká informovali hasiči na Twitteru. Spolupracovali s plynaři a měřili koncentrace plynu. Evakuace podle nich nebyla nutná.

Uzavřel se okruh 100 metrů od místa úniku a později se podařilo poškozené potrubí odkrýt a opravit. Hasiči zásah ukončili před 14:00, dopravní omezení má ale podle upřesněných odhadů trvat až do 18:00.

„Dělníci opravující tramvajovou trať na Evropské ulici poškodili plynové potrubí. Pracovníci Pražské plynárenské se na místě pokoušejí potrubí ,zaškrtit‘,“ popsal mluvčí Pražské plynárenské Miroslav Vránek.

Nehoda výrazně komplikovala provoz na Evropské, kde se tvořily kolony. V okolí nehody uvázly například autobusy MHD.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Únik plynu v Evropské ulici

Mluvčí policie Violeta Siřišťová upřesnila, že Evropská ulice je ve směru z centra uzavřena po sjezd na Pražský okruh a v opačném směru do ulice Drnovská.

„Žádáme řidiče, aby se tomuto místu vyhnuli a použili jednu z objízdných tras,“ dodala mluvčí.

Trasa z centra ven vede z Evropské k benzínce Shell, kolem Vozovny Vokovice, ulicemi José Martiho, Janečskou a Špotzovou a zpět na Evropskou, ve směru do centra jsou vozidla otáčena zpět na Drnovskou.

Muž obžalovaný kvůli tragickému výbuchu v Koryčanech přiznal, že omylem navrtal plyn

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám