Hlavní obsah

Dědička po hraběti Walderode u soudu opět neuspěla

Právo, Novinky, ČTK, Vladislav Prouza
SEMILY

Okresní soud v Semilech ve středu zamítl další dvě z celkem 22 žalob, kterými se dědička po hraběti Karlu des Fours Walderode Johanna Kammerlanderová domáhá vrácení majetku svého zesnulého manžela. Soud zamítl její nároky na vrácení dvou majetků na Turnovsku, které v současné době vlastní firma Helios a Antonín Kučerka.

Článek

Soudce Vít Záveský ve svém zdůvodnění vysvětlil, že majetky vystřídaly za posledních 15 let několikrát majitele, a poslední vlastník tedy není tím, který byl ho měl dědičce vydat. Podobně rozhodl už v prvním případě v červenci.

Právní zástupce Kammerlanderové Felix Nevřela Právu sdělil, že proti všem pro dědičku nepříznivým rozsudkům okresního soudu se odvolá k vyšší soudní instanci. "Tam by mohlo padnout rozhodnutí, které by prodeje majetků prohlásilo za neplatné, původní vlastníci je totiž prodali bez ohledu na to, že na ně byl vznesen restituční nárok, což je v rozporu se zákonem," upozornil Nevřela.

Kammerlanderová připustila, že podobné rozhodnutí čekala. Přiznala ale, že soudní pře pro ni nejsou levnou záležitostí. Jen za dva dnes prohrané soudy musí právním zástupcům žalovaných stran zaplatit dohromady 23 000 korun.

Okresní soud v Semilech bude ale postupně projednávat dalších 19 žalob, celkem jich Johanna Kammerlanderová podala 22 a rozhodnuty jsou zatím jen tři. "Věříme, že v dalších případech už by mohla padnout i jiná rozhodnutí, některé majetky totiž vlastníka nezměnily," vysvětlil právní zástupce dědičky.

Reklama

Související témata:

Související články

Walderodova vdova řeší pře mimosoudně

Přestože v restitučním sporu, který vede s městem Turnov vdova po Karlu Des Fours Walderodovi Johanna Kammerlanderová, doposud nepadl rozsudek, turnovská...

Výběr článků

Načítám