Hlavní obsah

Děda měl osahávat svou vnučku

Právo, Patrik Biskup
Plzeň

Svého devětapadesátiletého dědečka měla čtyřletá dívenka z Plzně ráda. Po loňském létě se ale pro ni stal noční můrou. Muž předstoupil v úterý před plzeňský soud pro podezření, že vnučku sexuálně zneužil. Hrozí mu až 10 let za mřížemi.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„V době, kdy mu ji matka svěřila na hlídání, ji osahával,“ uvedl státní zástupce Michal Klíma. Právě matka holčičky u soudu v emotivní výpovědi podrobně popisovala, co se odehrávalo v bytě, kde jako samoživitelka žila se svým otcem ve společné domácnosti.

„První podezření přišlo v okamžiku, když mi malá řekla, že ji děda šolíchá na pipince a na zadečku. To byl pro mne šok. Šla jsem s holkou na gynekologickou prohlídku. Když mi lékařka oznámila, že genitálie nejsou nijak poškozené, řekla jsem si, že je to v pořádku,“ vypovídala.

Jenže pak dcera přišla s tím, že na ni děda opět sahal. „Řekla mi, že si musela sundat kalhoty od pyžámka a pak že jí děda strčil prst do zadečku. Protože ji to bolelo a křičela, zacpal jí pusu knížkou. Co jí dělal, mi ukazovala na panence,“ pokračovala matka.

Poradil Bílý kruh bezpečí

Matka se nejprve obrátila na Bílý kruh bezpečí. Psycholožka této organizace jí doporučila záležitost oznámit na policii. „Bylo těžké něco takového přijmout. Z bytu otce jsem se musela odstěhovat. Malá už o tom nemluví, ale pořád křičí ze spaní,“ líčila dále žena. Svého otce charakterizovala jako pracovitého člověka, kterého ničí alkohol.

„Denně pije, a pak je agresivní. Myslím, že se ani po devíti letech nevyrovnal s tím, že se s mojí matkou rozvedli,“ uzavřela.

Soud přečetl i výpověď dívky, kterou policisté vyslýchali za přítomnosti speciálního pedagoga. „S dědou jsme se šolíchali. Lochtal mi mezi nohama. Někdy si stáhl spoďáry a hrál si s pindíkem,“ uvedla.

Obžalovaný podle expertů deviantem není

Obžalovaný všechna nařčení popřel. „V životě jsem nic takového neprováděl. Je to snůška výmyslů. S vnučkou jsme si jen hráli a blbli na kanapi. Šimral jsem ji na bříšku a na nohou. Nechtěla spát sama, tak jsem si k ní musel lehnout,“ prohlásil muž, který kvůli obvinění strávil několik měsíců ve vazbě. Celé si to vysvětluje tím, že ho chtěla dcera dostat z bytu.

„Tahala si domů nějakýho chasníka, tak jsem jí pohrozil, že ji vyhodím na ulici. Takže na mě musela něco vymyslet,“ hájil se. Prohlásil, že ho pohled na nahé malé děti nevzrušuje. Podle znalců skutečně netrpí žádnou sexuální deviací. Líčení bylo zatím odročeno.

Reklama

Výběr článků

Načítám