Hlavní obsah

Dealer na útěku hodil pervitin labutím, včas zasáhl veslující skifař

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prchající 26letý drogový dealer v úterý při honičce s policií odhodil v Praze do Vltavy několik balíčků s pervitinem. S posbíráním drogy z vody pomohl policistům kolem plující skifař. Většinu balíčků našel. Na jeden z nich si ovšem ”brousila zuby” jedna z labutí.

BEZ KOMENTÁŘE: Dealer na útěku hodil pervitin labutímVideo: Policie ČR

 
Článek

Na dealera narazili policisté v úterý dopoledne na Palackého mostě. Podezřelý byl tím, že s marihuanou v ústech málem vjel na kole přímo pod houkající sanitku. Proto se ho hlídka rozhodla zkontrolovat.

„Během kontroly pak cyklista před policisty začal utíkat, přičemž z mostu odhazoval pytlíčky s drogou,“ uvedla ve čtvrtek pražská policejní mluvčí Iveta Martínková. Policisté muže zanedlouho chytili a zpacifikovali.

Foto: Policie ČR

Dealera zadržela policie

„Jeden ze zasahujících policistů navíc duchapřítomně seběhl k řece, kde požádal o pomoc projíždějícího skifaře. Ten policistům vyšel vstříc a z hladiny řeky posbíral šest sáčků ze sedmi, ovšem poslední se mu najít nepodařilo,“ informovala Martínková.

Labuť měla na pervitin chuť

Na poslední sáček s pervitinem si už začala ”brousit zuby” kolem plující labuť, která se drogu dokonce pokusila ochutnat. Před zdrogováním ji ovšem zachránili dorazivší příslušníci poříčního oddělení.

Foto: Policie ČR

Prchající mladík drogy odhodil do Vltavy

„Policisté po vylovení všech sáčků zjistili, že obsahují pervitin o hmotnosti pěti gramů, což je trojnásobně větší množství přesahující hranici trestného činu,“ doplnila mluvčí. Zkouška na přítomnost drog v těle navíc prokázala, že mladík měl v krvi nejen marihuanu, ale právě i pervitin.

Šestadvacetiletému dealerovi nyní hrozí až dvouleté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám