Hlavní obsah

Dcera vraha Ďurička nemusí otci vracet majetek

Právo, jam
Praha

Bývalý hoteliér Bohumír Ďuričko, odsouzený za vraždu podnikatele Václava Kočky mladšího, v úterý u odvolacího pražského městského soudu pravomocně prohrál spor se svou dcerou Nicole o vrácení darovaného majetku. Ďuričko hodlá podat dovolání k Nejvyššímu soudu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Benedikt Reinhold Diera (dříve Bohumír Ďuričko) u Městského soudu v Praze

Článek

Nemovitosti za zhruba deset milionů korun na dceru přepsal během svého pobytu za mřížemi v domnění, že se o něj dcera po propuštění postará, avšak ta jej později zavrhla a odmítá s ním komunikovat.

„Máme za to, že v chování žalované nelze spatřovat hrubé porušení dobrých mravů nebo úmyslné či hrubé chování, jímž by tedy porušovala dobré mravy, které mají mezi lidmi obecně panovat. Závěr soudu prvního stupně je tedy správný a předpoklady pro odvolání daru nebyly naplněny,“ odůvodnila verdikt předsedkyně odvolacího senátu Jana Knotková.

Nedávejte dětem za života dary.
Benedikt Reinhold Diera

Ďuričko, který se nyní jmenuje Benedikt Reinhold Diera, s verdiktem nesouhlasí a avizoval, že podá dovolání k Nejvyššímu soudu a spor také klidně požene až k tomu Ústavnímu.

„Jsem z toho smutný a dovolání určitě podám. Nemohu se s tím smířit. Co je to hrubé porušení mravů? Já nevím, co by mohlo být ještě vyšší, než co se stalo,“ řekl po jednání zklamaný Ďuričko.

Vrah Ďuričko se soudil s vlastní dcerou o darovaný majetek, neuspěl

Krimi

„Vzkazuji všem rodičům, dokud žijete, nedávejte svým dětem žádné dary. Už opravdu nevím, jaké další důkazy by soudy chtěly než to, co se stalo. Chtěl jsem to ukončit dohodou, ani na tu nepřistoupila,“ doplnil a posteskl si, že dcera k soudu nikdy nedorazila. Přitom právě snaha se s dcerou setkat byla jedním z důvodů, proč žalobu podal.

Dcera Nicole podle jeho dřívějšího vyjádření nereagovala na dopis, který jí zaslal před svým podmíněným propuštěním z vězení v říjnu 2017 s žádostí o pomoc do nového začátku, a k žádnému kontaktu nedošlo ani později.

Bohumír Ďuričko o vězení a plánech do budoucna (30. října 2017)Video: Pavel Karban, Právo

Ďuričko byl odsouzen za vraždu na 12,5 let vězení. K vraždě Kočky mladšího došlo v roce 2008 v pražské restauraci Monarch po křtu a autogramiádě knihy tehdejšího předsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Ďuričko se tehdy dostal s Kočkou do sporu a třikrát na něj vystřelil z bezprostřední vzdálenosti. Každý výstřel byl smrtelný.

Obžalobu dlouho odmítal. V říjnu 2017 byl po devíti letech podmíněně propuštěn. Poté si změnil jméno a začal pracovat jako řidič.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám