Hlavní obsah

Další případy otrav HHC na Karlovarsku

Klára Mrázová, Václav Burian

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovarsko
Aktualizováno

K sedmi mladým lidem, kteří se otrávili látkou HHC, vyjížděli během uplynulého víkendu karlovarští záchranáři. Pět pacientů skončilo v nemocnici.

Foto: Envato Elements
Článek

Informaci Novinkám potvrdil mluvčí karlovarské záchranky Radek Hes. „Šlo opravdu o neobvyklý víkend. Tolik výjezdů jsme dosud kvůli HHC neevidovali. Je na čase o situaci více mluvit,“ zdůraznil.

Zdravotníci řešili hned sedm případů napříč Karlovarským krajem. Sanitky směřovaly na Boží Dar, do Sokolova, Karlových Varů, Žlutic i Ostrova. Podle zjištění Novinek šlo většinou o partu nebo kamarády, kteří vyzkoušeli HHC ve formě bonbonů, sušenek nebo náplně do elektronické cigarety. Někteří se však předávkovali.

„Jednalo se o pacienty ve věku od osmnácti do jednadvaceti let. Dvě osoby jsme ponechali v péči rodiny. Ostatní jsme převezli vždy do nejbližší nemocnice,“ nastínil Hes. Doplnil, že mladí lidé zvraceli, měli poruchy vědomí a byli zmatení.

Mluvčí karlovarské nemocnice Markéta Singerová upřesnila, že přijali tři pacienty. „Všichni skončili na jednotkách intenzivní péče,“ přiblížila. Hospitalizovaní později lékařům sdělili, že si každý vzal pouze dva bonbony s obsahem látky HHC.

Záležitost už řeší i policie. „Přijali jsme oznámení o čtyřech dospělých osobách, které se intoxikovaly želé bonbony obsahující látku HHC. Věcí se v současnosti zabýváme,“ řekl policejní mluvčí Jan Bílek. Zbývající události nikdo na tísňovou linku 158 neoznámil.

Děti skončily kvůli bonbonům s HHC v nemocnici. Některé i na psychiatrii

Krimi

V lednu skončilo v karlovarské nemocnici pět školáků poté, co snědli medvídky s HHC. Jde o psychoaktivní sloučeninu hexahydrokanabinol, jenž se získává z konopí. Látka není v tuzemsku zakázaná.

U pacientů po požití medvídků s HHC dochází k poruše vědomí, která může trvat 24 až 48 hodin. Výrobky v podobě medvídků, želatinových kostiček nebo kuliček se dají volně koupit, mimo jiné v automatech nebo na internetu.

Pět školáků skončilo na Karlovarsku v nemocnici, vyzkoušeli medvídky s HHC

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám