Hlavní obsah

Další politik z Prahy 9 byl členem drogového gangu

Právo, Stáňa Seďová, Petr Janiš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na soupisku zatčených členů drogového gangu v Praze 9, mezi nimiž byl bývalý zastupitel a člen ČSSD Petr Müller, přibylo jméno jeho někdejšího spolustraníka.

Foto: Profimedia.cz

-

Článek

Tento týden kriminalisté dopadli další muže zapletené do obchodu s narkotiky. „Jednalo se o dvojici mužů ve věku 26 a 44 let, z nichž jeden vyjížděl do zahraničí pro léky nutné k výrobě pervitinu, který sám vyráběl, a druhý činnost celé čtrnáctičlenné skupiny sponzoroval a dodával chemikálie potřebné k výrobě drog,“ uvedl pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Starším zadrženým, pro kterého si dokonce došla zásahová jednotka kvůli podezření, že by mohl být ozbrojen střelnou zbraní, by podle informací deníku Právo měl být Ivan Jirkovský. Nyní už bývalý člen ČSSD v Praze 9.

„Ti lidé už v sociální demokracii nejsou,“ řekl Právu šéf ČSSD Prahy 9 Lukáš Plachý. Právě s ním si měl loni Jirkovský domlouvat pomoc při sestavování kandidátky za úplatu sto tisíc korun. Případ řešila protikorupční policie.

Za mřížemi mohou strávit až 12 let

„Nikdy jsem mu úplatek nenabízel. Připouštím, že jsem ho nesprávně odmítl, ale Ivan Jirkovský věděl, že mu ho dát nechci,“ uvedl Plachý, který loni v prosinci rezignoval na čerstvý post pražského radního. Jirkovský byl z ČSSD podle něho vyloučen začátkem letošního roku právě kvůli aféře a kvůli masívnímu náboru členů do některých buněk.

Současný místostarosta Prahy 9 Marek Doležal (TOP 09) Právu řekl, že Jirkovského jméno je mu známé z předchozích skandálů. „Co vím, tak patří k té nechvalně známé skupince sociálních demokratů, kde byl i pan Müller,“ řekl Doležal.

Oběma zadrženým mužům hrozí obvinění z nedovolené výroby a nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. „Jelikož se všichni obvinění tohoto jednání dopustili jako organizovaná skupina, hrozí jim až na dvanáct let. Oba jsou nyní v cele a byl podán návrh na vzetí do vazby,“ doplnila Eva Stulíková z pražské policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám