Hlavní obsah

Řidič kamionu zemřel za jízdy po D5, vůz zablokoval dálnici

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Dálnici D5 na 112. kilometru ve směru na Prahu blokuje od čtvrtečního rána kamion, který narazil do středových svodidel a stojí napříč oběma jízdními pruhy. Jeho řidič je mrtvý.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda kamionu na dálniciVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Vše nasvědčuje tomu, že měl za jízdy zdravotní problémy. Záchranáři se ho na místě snažili oživit, ale bez úspěchu,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Jak dodal, do kamionu naštěstí nikdo nenarazil.

„Z dosud zjištěných informací vyplývá, že při jízdě v mírném stoupání řidič zřejmě v důsledku zdravotní indispozice zkolaboval a při samovolném couvání pak zadní částí návěsu havaroval do svodidel,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Řidiči podle ní byla poskytována první pomoc kolemjedoucími řidiči, následně i hlídkou policistů za pomoci defibrilátoru až do příjezdu záchranářů. Pětatřicetiletého muže se však nepodařilo zachránit.

Podle Jirouškové je dálnice ve směru na Prahu uzavřena. „Policisté odklánějí dopravu na kilometru 119. na sjezdu na Benešovice a návrat zpět na dálnici je možný na 107. kilometru,“ dodala Jiroušková.

Reklama

Výběr článků

Načítám