Hlavní obsah

Na D1 bourali příznivci Nočních vlků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dálnici D1 na 61. kilometru ve směru na Prahu uzavřela v sobotu odpoledne nehoda tří motocyklů. Záchranáři odvezli tři lidi do nemocnice. Někteří motorkáři ze skupiny měli na strojích či oblečení znak ruského motorkářského klubu Noční vlci. Podle policie jde o moravské příznivce klubu, kteří mají namířeno do Prahy.

Nehoda motorkářůVideo: Aktu.cz

 
Článek

Nehoda tří motorkářů byla hlášena po 14:00. Podle policie se jednalo o větší skupinu jezdců na motorkách. „Byla to skupina dvanácti motocyklistů, kteří jeli po dálnici D1 ve směru na Prahu,“ řekla Právu mluvčí středočeské policie Michaela Richterová.

Na 61. kilometru tři z nich havarovali. „Na dálnici byla pneumatika, zatím není jasné, zda do ní přímo narazili, nebo zda spadli při prudkém brždění,“ dodala Richterová.

Dálnice byla kvůli přistání vrtulníku a zásahu záchranářů uzavřena. Před 15. hodinou byl zprůjezdněn alespoň jeden pruh.

Na místě nehody motorkářů na dálnici D1 zasahovali záchranáři. „Na místě jsme měli dvě záchranářské a jednu lékařskou posádku a operační středisko vyslalo i vrtulník. V péči jsme měli tři zraněné,“ informovala Právo mluvčí středočeské záchranky Monika Nováková.

Vrtulník přepravil do pražské nemocnice Motol pacienta se zraněním pánve. Druhý člověk měl zraněný loket a kotník a po ošetření byl převezen do vinohradské nemocnice. Tam byl převezen i třetí pacient s poraněným kolenem a bércem.

Foto: Aktu.cz

Nehoda motorkářů na D1. Narazili do pneumatiky

Jak ukazují snímky z místa, motorkáři ze skupiny měli na sobě nápisy v azbuce či znak ruského motorkářského klubu Noční vlci. Klub, který má úzké vazby na ruského prezidenta Vladimira Putina a od loňského léta je kvůli podpoře války na Ukrajině na sankčním seznamu Evropské unie, každoročně pořádá „vlasteneckou“ spanilou jízdu z Moskvy do Berlína.

Policie na dotaz Novinek původně uvedla, že o žádné akci Nočních vlků v Česku neví, to však později korigoval mluvčí policejního prezidia Jozef Bocán, podle nějž trojice, která havarovala na dálnici, patří do monitorované skupiny příznivců tohoto klubu. Jde celkem o asi dvacetičlennou skupinu jezdců ze severní Moravy. „Míří do Prahy na Olšanské hřbitovy,“ potvrdil Právu Bocán.

„Skupinu jsme kontrolovali a v době kontroly na sobě neměl nikdo žádné znaky, které by byly v rozporu s právním řádem ČR,“ dodal Bocán s upřesněním, že samotné znaky motorkářské skupiny Nočních vlků nic neporušují. „Kromě dopravní nehody na dálnici s nimi žádný problém nebyl,“ dodal Bocán.

Policie výslovně uvedla, že se jedná o českou skupinu. „Nejsou to cizí státní příslušníci,“ potvrdil Bocán.

Foto: Aktu.cz

Motorkáři po nehodě na D1. Na stroji je znak Nočních vlků

Foto: Aktu.cz

Motorkáři po nehodě na D1. Řidič má na bundě znak Nočních vlků

Foto: Aktu.cz

Motorkáři po nehodě na D1

Kamion naboural do vozu před sebou. D1 byla uzavřená

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám