Hlavní obsah

Dálnici D1 blokoval převrácený kamión s chemikáliemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VELKÉ MEZIŘÍČÍ

Na 131. kilometru dálnice D1 nedaleko Měřína ve směru na Prahu ve středu před třetí hodinou odpoledne havaroval kamión převážející chemikálie. Provoz na Prahu byl několik hodin zastaven, policisté odkláněli dopravu z dálnice. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Článek

V 20:00 se podařilo uvolnit oba jízdní pruhy, v odstavném pruhu stále pokračovaly odklízecí práce.

Řidiči museli dálnici opustit na sjezdu na Měřín. Zpět z objízdné trasy na dálnici se dostali na 119. kilometru u Velkého Beranova. Kamión se při nehodě převrátil a ležel přes všechny jízdní pruhy.

:. Kliknutím lze obrázek zvětšit do plné velikosti

"Automobil leží na boku a blokuje všechny pruhy směrem na Prahu. Částečně zasahuje i do protisměru, kde blokuje levý jízdní pruh. Odstraňování následků nehody potrvá určitě několik hodin," uvedl odpoledne pro Novinky pracovník Centra dopravních informací.

Podle hasičů převážel nákladní automobil karbid vápenatý. "Látka není sama o sobě jedovatá, ale při styku s vodou se mohou vyvíjet jedovaté plyny," řekl mluvčí hasičů. Chemikálie je uložena v kovových kontejnerech, které při nehodě nebyly poškozeny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám